Jina, comuna din Sibiu cu cei mai mulți nevaccinați. Primar: Nici cei care și-au îngropat rudele moarte de COVID nu cred în virus

Data actualizării: Data publicării:
jina, sibiu
În prezent, în comuna Jina sunt bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591. Foto: Facebook/ Primăria Jina

Primarul comunei Jina din Mărginimea Sibiului, Gheorghe Vasile Beschiu, recunoaşte că deşi el s-a vaccinat împotriva COVID-19, nu reuşeşte să-i convingă pe cetăţenii din localitate să se imunizeze, dovadă că aici este cel mai mic procent de vaccinare din judeţ, de 2,67%, potrivit cifrelor oficiale comunicate luni.

Potrivit primarului din Jina, nici cei care şi-au îngropat deja rudele cu COVID-19 nu cred că există cu adevărat această boală şi preferă să-i acuze pe medici că le-au infectat rudele cu virusul.

„Oamenii nu vor să se vaccineze, sunt foarte reticenţi. Nu vor. Când aud de vaccin, nici nu vor să stea de vorbă. Ce a depins de noi, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă, am făcut campanii de informare. Care a vrut să se vaccineze, a mers la Sibiu şi s-a vaccinat. Au mai mers şi la medicul de familie, vreo 20 din câte ştiu eu. La chestia asta nu ai ce le face. Nu ai ce face, nu vor.

Foarte mulţi nu cred că există COVID. Au fost cazuri de le-au murit în familie de COVID şi ei nu cred şi zic că i-au băgat doctorii în corp. (...) Pot să vină zeci de campanii de informare, nu ai ce le face, eu recunosc, acesta este adevărul", a declarat primarul Gheorghe Vasile Beschiu, pentru Agerpres.

Potrivit edilului, în Jina nu se vaccinează nici cei cu studii superioare şi a dat ca exemplu cazul fostei directoare de la şcoală, care a decedat, după ce nu s-a imunizat şi s-a îmbolnăvit de COVID-19.

„A murit şi fosta directoare de şcoală, care nu s-a vaccinat. S-a dus la spital, dar în ultima fază, nu au mai avut ce să-i facă. Soţul ei s-a vaccinat şi e în spital şi acum”, a arătat primarul Gheorghe Vasile Beschiu.

Şi directoarea adjunctă de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, confirmă faptul că de fiecare dată când s-a oferit să trimită echipă de vaccinare la Jina, cetăţenii de acolo au refuzat categoric imunizarea.

În prezent, în comuna Jina sunt bolnavi de COVID-19 şapte localnici dintr-un total de 3.591, potrivit Prefecturii Sibiu.

Citește și: Într-o singură localitate din țară s-a vaccinat peste 50% din populație. La polul opus, o comună cu rata de imunizare sub 0,4%

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri