Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură. Cum poate profita Dan Voiculescu

Data actualizării: Data publicării:
camelia bogdan judecatoare ica youtube

Camelia Bogdan este judecătorul care a condus completul de la Curtea de Apel București ce a judecat dosarul ICA în care a fost condamnat Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Decizia CSM (Consiliul Superior al Magistraturii) vine după ce aceasta a fost judecată în speța în care a fost acuzată de incompatibilitate.

Concret, Camelia Bogdan, pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă, a fost plătită de acelaşi minister să țină un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.

Comunicatul CSM:

„În şedinţa de azi, 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ - „ încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.
Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

În situaţia decizia excluderii rămâne definitivă, ar putea fi invocată de persoanele condamnate în dosarul ICA pentru a cere redeschiderea procesului, potrivit Digi24 TV. Judecătoarea Camelia Bogdan a declarat pentru Digi24 că decizia CSM este un abuz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri