Județul Mureș, într-un top 5 cele mai primitoare destinații din lume. Obiectivele istorice atrag sute de mii de turiști

Data publicării:
imagine din sighisoara
Județul Mureș, într-un top 5 cele mai primitoare destinații din lume. Foto: Profimedia

Județul Mureș este considerat una dintre cele mai primitoare destinații din lume. Se situează pe locul 5 într-un top internațional, în condițiile în care pe primele locuri se află regiuni din Spania, Grecia, Austria și Marea Britanie. Clasamentul a fost alcătuit pe baza recenziilor lăsate de turiști pe o platformă cunoscută de rezervări.

Unul dintre cele mai vizitate orașe din județul Mureș este Sighișoara. Peste 250.000 de turiști vin să vadă în fiecare an Piața Cetății, Turnul cu Ceas și alte obiective istorice.

Larisa Ardelean, jurnalist Digi24: Piața Cetății este astăzi locul de promenadă al turiștilor, însă acum câteva sute de ani, aici se judecau cele mai importante procese din oraș, și tot aici era locul de întâlnire al celor care făceau comerț.

La câțiva pași de Piața Cetății se află Turnul cu Ceas, construit în urmă cu peste 600 de ani.

Larisa Ardelean, jurnalist Digi24: Are 6 nivele și 64 de metri înălțime. Până la mijlocul secolului al XVI-lea aici a funcționat primaria orașului Sighișoara.

Autoritățile locale spun că fac eforturi pentru a atrage cât mai mulți turiști în zonă.

Iulian Sârbu, primarul municipiului Sighișoara: Am introdus festival și evenimente noi, de la Armonia Cetății până la Street Food Festival, am mutat târgul de Crăciun în Cetatea Medievală.

Turiștii străini rămân impresionați de Sighișoara.

Turistă: Frumos, foarte frumos oraș!
Turist: Eu am venit cu prietena mea din Anglia.

Nici localnicii nu refuză o plimbare prin cetate:
- Sighișoara este un oraș superb.
- E plăcut sa te plimbi prin locurile astea pe unde s-au plimbat și strămoșii noștri.

Puțin mai sus, spre capătul cetății, se află un lung șir de trepte, pe unde sute de elevi merg zilnic spre școală, iar turiștii se opresc să își facă poze.

Larisa Ardelean, jurnalist Digi24: Această scară a școlarilor a fost construită în secolul al XVII-lea, și inițial existau 300 de trepte. După reconstrucția din secolul al XIX-lea, numărul lor a fost redus la 176.

Sighișoara este în preferințele turiștilor și pentru city-breakuri.

Cristina Basarab, consultant in turism: România este, chiar și cu prețurile crescute din ultimii ani, în continuare o destinație care oferă un raport foarte bun calitate preț.

Tarifele variază în funcție de perioadă și de facilitățile găsite la cazare.

Reporter: Larisa Ardelean / Operator: Radu Tomuleț

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri