Județul Sălaj, polul frigului în noaptea de marţi spre miercuri. A fost mai frig decât pe cele mai înalte creste montane

Data actualizării: Data publicării:
zapada si ger
Foto: GettyImages

Cu o temperatură de minus 20,2 grade Celsius înregistrată în localitatea Camăr, judeţul Sălaj a fost în noaptea de marţi spre miercuri, „polul frigului” în România.

Asta au arătat datele înregistrate la staţiile meteo amplasate de meteorologii amatori de la Severe Weather Alert - Sălaj (SWAS), comparate cu datele oficiale ale Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„11 spre 12 ianuarie - noaptea în care Sălajul a devenit polul frigului din România, înregistrându-se -20.2 grade Celsius la Staţia SWAS Camăr, iar temperaturile au coborât atât de mult încât au fost mai scăzute decât pe vârfurile munţilor - Staţiile Vârful Omu, Bâlea Lac, Vlădeasa, Ceahlău Toaca - cu care aseară eram la egalitate, dar şi în depresiunile deja celebre din ţară - zona Miercurea Ciuc - Gheorgheni - Topliţa”, se arată miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a Severe Weather Alert, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, printre cauzele temperaturilor scăzute se numără degajarea rapidă a cerului dinspre partea de Nord-Vest a ţării faţă de alte zone unde e încă noros şi stratul de zăpadă mai consistent existent momentan în regiunea de Vest, Nord şi Nord-Vest a judeţului.

Severe Weather Alert - Sălaj este un grup de meteorologi amatori care, începând din 2021, a amplasat mai multe staţii meteo în diferite puncte din judeţ şi prezintă în mod constant pe pagina proprie de Facebook prognoze meteorologice pentru Sălaj şi judeţele învecinate.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri