Jurnalistă agresată de jandarmi, la protest: „Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?”

Data publicării:
ioana moldovan_adi bulboaca
Foto: Adi Bulboacă

Jurnalista Ioana Moldovan a povestit că a fost agresată de jandarmi la protestul de vineri, deși avea legitimația de presă în mână, și că aceștia au folosit un limbaj vulgar. Totul s-a întâmplat după ce le-a reproșat că a primit un jet de gaze lacrimogene în față.

ioana moldovan_adi bulboaca
Foto: Adi Bulboacă

„Despre unii jandarmi și cum am ajuns ieri noapte la SMURD: După ce jandarmeria a evacuat Piața Victoriei cu gaze lacrimogene, eram cu un grup de protestatari care s-a refugiat pe Buzești. La un moment dat, un alt dispozitiv de jandarmi a apărut de pe o stradă laterală și i-au încercuit.  Văzând jandarmii în fugă, am ridicat mâinile sus, aparatul într-o mână și legitimația de presă la vedere în cealaltă. Eram singură în acea zonă”, a povestit Ioana Moldovan.

Ea a mai spus că de ea s-a apropiat un jandarm, care i-a dat cu gaze lacrimogene și a înjurat-o.

„Dintr-un grup mic de jandarmi de lângă mine, unul s-a apropiat și mi-a dat un jet de gaz din butelie direct în ochi de la o distanță de câțiva centimetri. Nu mai vedeam mare lucru. Trecând pe lângă ei le-am zis: 

- Mi-ați dat direct în ochi.

A venit răspunsul unuia dintre ei:

-„Și ce voiai, să te f*t? Proasta dracu, cine te-a pus să vii să faci poze?”

În timp ce încercam să mă îndepărtez cât mai repede de ei, auzeam vocea jandarmului care continua să mă înjure”, a adăugat jurnalista.

„Am traversat piața și am ajuns la SMURD, unde mi-au tratat arsura de pe față. Arsura de pe mână nici nu am simțit-o atunci. RESPECT imens pentru cei de la SMURD, atât pentru ajutorul din noaptea de ieri, cât și pentru întreaga muncă pe care o fac. Mulțumesc tuturor pentru mesajele de grijă, sunt bine acum”, a mai povestit Ioana Moldovan.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri