11 persoane au fost reținute după perchezițiile de la MediaPro

Data publicării:
Mediapro

Procurorii bucureșteni, cu ajutorul polițiștilor, au reținut 11 persoane împotriva cărora s-a început urmărirea penală în acest dosar. Toți suspecții sunt acuzați de spălare de bani și evaziune fiscală. Potrivit procurorilor, cei 11 reținuți ar fi înființat societăți comerciale fantomă. Cu ajutorul acestor societăți ar fi reușit să fraudeze bugetul de stat cu un milion și jumătate de euro.  

Cei reținuți sunt acuzați că ar fi făcut achiziții pe numele unor firme reale, apoi le-ar fi trecut pe numele firmelor care, în realitate, nu există. Aceștia ar fi falsificat mai multe acte, chitanțe și alte documente care făceau dovada unor plăți și, în acest fel, ar fi reușit să obțină acei bani. Practic, aceștia se duceau la bancă și scoteau sumele investite inițial, le declarau la stat ca și cum ar fi fost investite și reușeau să ia o parte din TVA înapoi.

Această activitate infracțională s-ar fi petrecut în anii 2009 și 2014.  Potrivti anchetatorilor, în total s-ar fi făcut achiziții de bunuri și servicii de 10 milioane de euro.

Cei reținuți ocupă funcții de administratori și contabili pentru diverse firme. O persoană dintre cele reținute este angajată la studiourile MediaPro. Potrivit anchetatorilor, firmele înființate de cei reținuți aveau ca obiect activitate media.     

Emilia Mihai, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, a precizat pentru Digi24 că perchezițiile au avut loc „pentru prevenirea și combaterea fenomenului de evaziune fiscală”.

„Sunt puse în aplicare şi 13 mandate de aducere, peste 90 de poliţiști sunt implicați în aceste activităţi. Sunt vizate câteva societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscale”, a menționat Emilia Mihai.

Polițiștii au 26 de mandate de percheziție în București și Ilfov, la sediile unor firme dar au loc și descinderi domiciliare. Sunt căutați suspecți de spălare de bani și evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la 1,5 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri