Sari la conținut

11 şoferi cercetaţi în cazul accidentului de pe A2, soldat cu patru morți

11 şoferi implicaţi în accidentul în lanţ care a avut loc, în 5 noiembrie, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Atunci, patru persoane au murit şi alte 57 au fost rănite.

14971849_329589117416958_197885501_n

În urma audierilor s-a stabilit că cei 11 şoferi nu au adaptat viteza la condiţiile de drum, aceştia având calitatea de suspect în cauză.

„Cei 11 şoferi au calitatea de suspecţi şi urmează să fie înştiinţaţi, oficial, cu privire la începerea urmăririi penale. În continuare, urmează să fie dispusă o expertiză criminalistică a autoturismelor pe care le-au condus la data accidentului”, a spus procurorul de caz, Cornelia Manea, potrivit News.ro.

Cornelia Manea a adăugat că suspecţii au dreptul să-şi angajeze experţi parte şi pot face obiecţiuni faţă de materialul de urmărire penală.

În acelaşi timp, cu privire la cele două victime care se întorceau, cu un microbuz, de la locul de muncă, a fost informat Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), instituţie care urmează să stabilească dacă, în cazul acestora, se poate vorbi despre un accident de muncă.

Accidentul, soldat cu patru morţi şi 57 de răniţi, s-a produs la kilometrul 67, în zona localităţii Lehliu Gară, fiind implicate 33 de autoturisme.

Iniţial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Lehliu Gară şi a fost tratat şi ca accident de muncă, deoarece unul dintre microbuzele implicate transporta agenţi de pază care se întorceau de la serviciu.

În plus, Poliţia Rutieră a reţinut şi nouă permise de conducere.

Primul şofer care a fost implicat în accident, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, a povestit că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii.

De asemenea, surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele avariate şi blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră.

Accidentul din 5 noiembrie este considerat cel mai grav care a avut loc vreodată pe Autostrada Soarelui.