763 de plângeri penale înregistrate la PICCJ, în urma protestelor din 10 august

Data actualizării: Data publicării:
impuscat 180813_PARCHETUL_MILITAR_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un număr de 763 de plângeri penale au fost înregistrate până joi la Secţia parchetelor militare, a anunţat Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

impuscat 180813_PARCHETUL_MILITAR_07_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


"În urma activităţilor desfăşurate până astăzi, 30 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secţiei parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei din Bucureşti, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 763", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Public, transmite Agepres.

Peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei. Mulți dintre ei au apelat la echipajele SMURD pentru că li s-a făcut rău din cauza gazelor lacrimogene.

De altfel, Parchetul General anunță că „a fost dispusă efectuarea unei expertize fizico-chimice asupra substanțelor cu efect iritant – lacrimogen existente în muniția și în recipientele ridicate de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de către experți din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice”.

Ancheta cu privire la incidentele din seara de 10 august este condusă de procurorii militari de la Parchetul General.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri