Achiziții ANP: Cazare, bilete de avion și medalii

Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24 1

 

Potrivit listelor de achiziții publice pentru ultimii trei ani date publicității de Administrația Națională a Penitenciarilor, toate aceste cheltuieli au fost achitate din bugetul de stat dar și din fonduri nerambursabile.

Aceste servicii de cazare au fost contractate prin achiziție directă pentru a se organiza o serie de cursuri de pregătire a personalului din sistemul penitenciar. Cursurile au fost finanțate din aceste fonduri nerambursabile, de la bugetul Uniunii Europene, fie ca urmare a unor proiecte elaborate în parteneriat cu state străine, care au acordat astfel de fonduri pentru sistemul penitenciar din România.

În cursul anului trecut au fost cheltuiți peste 450 de mii de lei pentru servicii de cazare dar și pentru închirierea unor săli de conferință, peste 160 de mii de lei s-au dus pentu plata unor bilete de avion. O altă sumă care se remarcă în lista dată publicității de ANP, cea pentru achiziția de medalii, de aproape 400 de mii de lei, s-a făcut prin achiziție directă de la monetăria statului.

În 2014, datele sunt asemănătoare, peste 430 de mii de lei pentru servicii de cazare, 66 de mii pentru transport aerian, și peste 645 de mii de lei pentru utilaje și echipamente destinate renovării mai multor penitenciare.

În 2013 au fost cele mai mari cheltuiele pentru serviciile de cazare , peste 1 mil de lei, transportul aerian a însumat peste 40 de mii de lei, iar pentru amenajarea unui centru de pregătire a ofițerilor din ANP s-au cheltuit aproximativ 1 mil de lei .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri