Activitate întreruptă la Judecătoria Sibiu, în semn de protest față de modificările la legile justiției

Data actualizării: Data publicării:
ciocan judecator shutterstock_329435939

Judecătorii din Sibiu protestează faţă de modificările Codului Penal. Aceştia au decis să suspende activitatea, timp de o oră, în fiecare zi. Protestul începe astăzi. Ei acuză că se prefigurează o legislaţie penală ineficientă.

Conducerea Judecătoriei Sibiu a transmis luni un comunicat de presă prin care anunță patru zile de grevă împotriva modificărilor legilor Justiției.

„În contextul modificărilor preconizate ale Legilor justiţiei, cu ignorarea avizului negativ din partea CSM, a voinţei exprimate de peste 4000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene şi raportat la iniţiativa de modificare a legislaţiei penale, care prefigurează o justiţie penală ineficientă, pentru apărarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, s-a exprimat îngrijorarea cu privire la efectele negative ale noilor prevederi asupra statutului şi intereselor profesionale ale judecătorilor şi procurorilor români şi s-a hotărât cu majoritate, manifestarea publică a dezacordului faţă de acestea, prin suspendarea activităţii de judecată în perioada 19.12.2017-22.12.2017, în intervalul orar 11.30 – 12.30”, au transmis purtătorul de cuvânt al Judecătoriei, Ana-Maria Langtaler.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri