Sari la conținut

Actorul Mihai Mălaimare a pierdut procesul în care a contestat faptul că ANI l-a declarat incompatibil

Foto: Mediafax

Judecătorii instanţei supreme au dat câştig de cauză inspectorilor de integritate, după ce actorul Mihai Mălaimare a contestat raportul întocmit în cazul său.

Mălaimare a contestat raportul mai întâi la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), instanţă care i-a respins acţiunea, în 19 iunie 2013. Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel nu a fost definitivă, motiv pentru care actorul a declarat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

În urma analizării dosarului, judecătorii i-au respins, joi, recursul lui Mălaimare.

Potrivit ANI, în perioada 15 decembrie 2008 - 11 ianuarie 2013, Mihai Adrian Mălaimare a fost, simultan, atât membru titular în Consiliul Naţional al Audiovizualului, funcţie de demnitate publică asimilată celei de secretar de stat, cât şi manager, respectiv director al Teatrului Masca din Bucureşti, funcţie de conducere specifică instituţiilor publice, încălcând astfel dispoziţiile articolului 12, alineatul 5 din Legea 504/2002 - Legea Audiovizualului, precum şi articolul 84, alineatul 1, litera c şi articolul 84, alineatul 2 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Citiți și: Mihai Mălaimare, găsit incompatibil de ANI: „Evident că o să-i dau în judecată”