Acuzat că a cumpărat notele copiilor săi la Bac. Fiul unui om de afaceri ar putea fi dat afară de la Academia de Poliție

Data publicării:
bac proba scrisa-1

Povestea a ieşit la iveală dupa ce un părinte a reclamat la Poliţie o posibilă fraudă la Bacalaureat, la liceul Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu. În urma cercetărilor, procurorii au descoperit că un profesor de istorie, membru al comisiei de limba română, ar fi modificat notele unor absolvenţi

„Au fost scoase lucrările în afara centrului de examen, refăcute și reintroduse anumite file, fiind falsificate semnăturile profesorilor supraveghetori”, spune Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Jiu.

Unul dintre cei doi fraţi neagă însă acuzaţia.

„Este o minciună asta cu schimbatul lucrărilor, pentru că nu aș fi făcut asta nici dacă m-ar fi plătit cineva”, spune el.

După contestaţie, nota obţinută de unul dintre gemenii Creţu a crescut cu aproape un punct, de la 6.70 la 7.65. Nota celuilalt frate e rămas nemodificată, 8.45. În schimbul eforturilor sale, profesorul de istorie a fost răsplătit cu mese gratuite la restaurantul tatălui celor doi, spun anchetatorii. Lucru negat de omul de afaceri.

„Evident că nu e adevărat”, a spus Nicolaie Crețu.

Dacă suspiciunile procurorilor se vor adeveri, iar instanța va decide anularea lucrărilor, gemenii trebuie să dea din nou examenul de Bacalureat. În aceste condiţii, ei ar putea fi exmatricuţi din facultăţile în care au fost admişi. Inspectoratul Şcolar Gorj a luat cunoştinţă de caz.

Cine a greșit trebuie să plătească, oricum decizia finală o va da instanța de judecată”, a spus Ion Istfan, inspector general al ISJ Gorj.

Dacă vor fi găsiți vinovați, tatăl gemenilor și profesorul de istorie riscă să stea în spatele gratiilor între 2 și 7 ani. Cei doi sunt acum sub control judicar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri