Acuzații de patetism sau tatăl model. Cum au încercat să scape de arestul preventiv persoanele anchetate în dosarul „Bica 2”

Data publicării:
ALINA BICA AREST -Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a venit cu zâmbetul pe buze la instanţă, unde DNA cerea al doilea mandat de arestare pe numele său.

În faţa judecătorului care a decis, până la urmă, să o aresteze într-un al doilea dosar, Alina Bica a pozat în victimă.

„Urmare a acestui dosar penal, are o carieră distrusă, deşi a muncit mult să ajungă în această funcţie şi nu a primit nimic gratis, că nu are pensie, nu are salariu. A mai arătat că a stat 70 de zile în stare de arest preventiv, astfel că nu consideră că mai poate reprezenta un pericol pentru ordinea publică”, se arată în motivarea ICCJ.

Declaraţia fostei şefe a DIICOT nu a fost pe placul lui Dorin Cocoş, considerat complicele Alinei Bica în afacerile cu retrocedări ilegale. Cu toate acestea, şi omul de afaceri a pozat în victimă.

„Inculpatul Cocoş Dorin a precizat că nu doreşte să fie la fel de patetic ca şi inculpata Bica, dar se consideră o ţintă perfectă pentru Direcţia Naţională Anticorupţie. În opinia sa, toate denunţurile existente la dosar au un singur scop, acela de a-l "nenoroci" pe dânsul, familia sa şi pe doamna Udrea”, se arată în motivarea ICCJ.

Fostul ministru al Economiei a fost acuzat că a înstrăinat acţiunile la Titan Mar, deşi acestea erau sub sechestru.

În sala de judecată, Adriean Videanu a explicat că a trecut o parte din acţiuni pe numele copiilor săi, ca să îi determine să revină în România. Fostul ministru a explicat că cei doi sunt studenţi la universităţi din străinătate.

„Procurorul de şedinţă a precizat că fiii săi au vârsta de 24 şi 22 de ani, însă a dorit să menţioneze că unul este absolvent al Universităţii G. Washington, iar cel de-al doilea este şef de promoţie, la a patra universitate din lume. A considerat că, în calitate de tată, a procedat corect”, se arată în motivarea ICCJ.

După o săptămână în spatele gratiilor, fostul ministru a fost lăsat în libertate. Este însă obligat să meargă de două ori pe săptămână la poliţie.

„Sunt omul care crede ca actul de justiţie se face în faţa procurorului şi în sala de şedinţa, justiţia nu se face la televizor”, spunea atunci Adriean Videanu.

Fostul ministru al Economiei este acuzat că a apelat la fosta şefă DIICOT, Alina Bica, pentru a-și scoate o parte din avere de sub sechestru. Bunurile lui Adriean Videanu au fost blocate de foştii subalterni ai Alinei Bica, în dosarul „Gazelor ieftine”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri