Acuzaţii în dosarul "Fermei Băneasa": întregul proces ar putea fi reluat

Data publicării:
puiu popoviciu

Fostul şef operativ al Direcţiei Generale Anticorupţie, Petru Pitcovici - inculpat în acest dosar - a susţinut că procurorii DNA au fost numiţi ilegal în funcţie şi nu aveau niciun drept să îl ancheteze sau să fie prezenţi în sala de judecată. Din dosarele profesionale ale procurorilor DNA care s-au ocupat de caz ar lipsi o serie de examinări medicale şi psihologice.

„Înainte să fie numiţi în funcţie, procurorii care s-au ocupat de caz trebuiau să fie declaraţi apţi fizic. Era nevoie ca procurorii de caz să treacă de examinări medicale şi psihice, lucru care este cerut de lege şi nu s-a făcut. Numirea lor prin ordin prezidenţial trebuia publicată în Monitorul Oficial. Nici acest lucru nu s-a făcut. Am fost cercetaţi de buticari”, este declaraţia lui Petru Pitcovici.

Cererea fostului şef operativ al Direcţiei Generale Anticorupţie a stârnit idignarea procurorului de caz.

„Această cerere nu este altceva decât o tergiversare a cazului. Cererea este depusă târziu, când procesul este aproape de final. Nici nu ar trebui să fie luată în calcul”, a fost declaraţia procurorului de caz.

Judecătorul va decide soarta dosarului săptămâna viitoare. Una dintre variante este ca întregul caz să fie reluat de la zero.

În dosarul Fermei Băneasa, milionarul Puiu Popoviciu este acuzat de o pagubă de 300 de milioane de euro în cazul construcţiei unui mall şi al unui cartier rezidenţial pe o suprafaţă de 224 de hectare de teren care aparaţineau Universităţii Agricole din Bucureşti.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Petru Pitcovici, fostul şef operativ al DGA, şi Cornel Şerban, fostul şef DGIPI, despre care procurorii DNA spun că l-ar fi ajutat pe Puiu Popoviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri