Acuzații noi în cazul Lucan. Cât ar fi cerut medicul pentru afectiuni urologice

Data actualizării: Data publicării:
20171221202546_IMG_5231-01Mihai Lucan DIICOT inquam octav ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Denunţătorul principal al profesorului Mihai Lucan a dat din nou declaraţii în faţa procurorilor antimafia. Emanuel Ungureanu le-a dezvăluit anchetatorilor cât cerea medicul Lucan pentru o intervenție - chiar şi 6.000 de euro. Celebrul medic este acuzat de delapidare şi e suspectat că s-a îmbogăţit folosind banii şi aparatura Institutului de la Cluj.

„Este o mărturie a unei mame care mi-a povestit despre o sumă de 6.000 de euro pe care ar fi plătit-o, problema de sănătate a copilului ei nu s-a rezolvat. Imaginile sunt terifiante, imaginați-vă un copil de șase luni înfășurat în pături, după ce a avut o intervenție chirurgicală complexă la Lukmed, întorcându-se către stat”, spune Emanuel Ungureanu, în prezent parlamentar.

„Apoi m-a sunat o persoană care a plătit 1500 de euro, fiind în scaun rulant. Unul dintre argumentele pe care le-a folosit în instanță profesorul Lucan a fost că aparatul folosit la privat era pentru scopuri științifice și acțiuni umanitare”, adaugă Ungureanu.

Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi joi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat.

 

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri