Adjunctul Poliţiei Capitalei, reţinut de DNA

Data publicării:
DNA LOGO AGERPRES-2

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul instituției, în perioada 14 iulie — 6 august, Roberto Ababei, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, în mod direct și pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totala 13.000 euro (în doua tranșe 3.000 respectiv 10.000 euro) și produse alimentare, lăsându-i pe aceștia să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală săvârșite de cele două persoane, în legatură cu activitatea firmei pe care o administrau.

"În același context, inculpatul Ababei le-a creat persoanelor respective impresia că are influență și asupra unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Poliției Capitalei care conduce, îndruma și controlează activitatea serviciului menționat, promițând, în mod repetat oamenilor de afaceri, că îi va determina pe funcționarii publici din DGPMB să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activitățile cu privire la infracțiunile față de care se desfășurau cercetări", susțin procurorii.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Roberto Ababei este adjunct al șefului Poliției Capitalei din ianuarie 2013. Anterior, el a fost șeful Poliției sectorului 2 și a lucrat anterior și la serviciul de investigare a infracțiunilor economice din Poliția Capitalei.

Conform declarației de avere, Roberto Ababei nu are case, terenuri sau alte bunuri de valoare. Are în schimb un automobil Audi A6 din 2009 și trei credite bancare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri