Administratorul Tehnologica Radion, reţinut de procurori. Cum a făcut bani firma lui T. Berna din contractele cu statul

Data publicării:
theodor bernea-1

Numele societăţii a fost menţionat prima oară anul trecut într-un dosar de evaziune de 60 de milioane de euro, în care au fost trimişi în judecată fostul consilier guvernamental Marcel Păvăleanu şi Răzvan Alexe.

Un alt dosar în care a fost menţionat numele firmei este cel în care este anchetat Mădălin Dumitru, fost director al reţelei de infrastructură din Primăria Capitalei.

SC Tehnologica Radion SRL i-ar fi remis lui Mădălin Dumitru, director la Direcţia generală infrastructură din Primăria Capitalei, bunuri electrocasnice şi ar fi efectuat lucrări de renovare la imobile deţinute de acesta sau rude apropiate în schimbul derulării în bune condiţii a unor contracte din bani publici, potrivit procurorilor.

Firma a derulat peste 100 de contracte cu statul, iar cel mai mare profit l-a înregistrat în 2011 – 23 de milioane de lei. Tot atunci avea şi datorii de 369 de milioane de lei.

În 2012, profitul anunţat a fost de 4,48 de milioane de lei, iar datoriile de 544 de milioane de lei.

În iunie 2014 CNADNR a reziliat un contract de 38 milioane de euro încheiat cu Delta ACM şi Tehnologica Radion pentru reabilitarea a 9,4 kilometri din centura de sud a Capitalei.

De Tehnologica Radion este legată și licitaţia de peste 100 de milioane de euro pentru lotul al doilea al autostrăzii Timişoara-Lugoj. Licitaţia a fost contestată generând reacţii la cel mai înalt nivel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri