Adolescentul român acuzat de uciderea unei japoneze în 2013 a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Data publicării:
ciocanel

 

Tânărul a fost arestat împreună cu un prieten japonez, în vârstă de 19 ani, şi acuzat de uciderea tinerei Arisa Yamada, în vârstă de 22 ani, la 28 februarie 2013.

Acuzatul a declarat în faţa Curţii că avea nevoie de bani pentru a-şi plăti chiria, potrivit cotidianului Sankei Shimbun, citat de Mediafax.

Adolescentul român şi prietenul lui au ucis-o pe femeie şi i-au furat 10.000 de yeni. Prietenul său japonez, condamnat la închisoare pe viaţă anul trecut, a declarat că uciderea acesteia a fost ideea românului.

Procurorii au afirmat că cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înainte cu scopul de a comite un jaf armat.

Victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori, cu puţin timp înainte de a fi ucisă. Ea lucra în ture de noapte la un restaurant pentru a-şi putea plăti studiile. Tânăra a fost atacată la aproximativ 500 de metri de staţia JR Kichijoji, pe 28 februarie, în jurul orei locale 2:00. Ea tocmai plecase dintr-un magazin şi se întorcea acasă de la serviciu. Martorii oculari au declarat că au văzut doi tineri care au urmărit-o de la magazin.

Poliţia a declarat că Yamada a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. Tânăra a fost transportată la spital dar a murit deoarece pierduse mult sânge. Geanta ei a fost găsită goală la aproximativ 200 de metri distanţă de locul crimei.

Românul a fost arestat după ce testele ADN au arătat că sângele găsit pe una dintre mănuşile sale corespunde cu cel al tinerei. Poliţia a găsit ulterior geanta acesteia şi un carnet bancar în apartamentul în care stătea prietenul românului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri