Adresa DNA care a iscat panică în Primăria Sectorului 2

Data publicării:
primaria sectorului 2

Procurorii anticorupţie au interceptat discuţiile purtate de secretarul primăriei Sectorului 2 în ultima zi petrecută în libertate, 23 martie. Una dintre ele, purtată cu un alt angajat al instituţiei, arată în ce măsură o adresă a DNA a semănat panica în rândul celor vizaţi de anchetă. Procurorii cereau acte emise de administraţie.

„Toma Şutru: Zi-mi şi mie, ce ştii tu de Radu Loredana Claudia? Cine este, mă?

Funcţionar: (în şoaptă) A fost avocata lui….

Toma Şutru: Avocat?

Funcţionar: (în şoaptă) Da, avocat..(neinteligibil)…autorizaţia pe Barbu Văcărescu...

Toma Şutru: Păi… fii atent aicea! Deci, este o adresă în care ne cere toate certificatele de urbanism, avize şi autorizaţii pentru imobilul acela.

(...)

Toma Şutru: A vândut cui?

Funcţionar: …lu fii-sa..(şoptit)

Toma Şutru: Fii-sa cui?

Funcţionar: Oprea” , potrivit interceptărilor făcute publice de adevărul.ro.

O altă stenogramă demonstrează, spun procurorii, că edilul aflat în arest de aproape două luni, le-a interzis funcţionarilor, să dea anchetatorilor actele cerute. Edilul i-ar fi ameninţat că îi dă afară

„Funcţionar: Da, domnu' secretar. Mi-a zis că, de ce am scos autorizaţiile din cutii?

Toma Şutru: Pentru că aşa vrea Parchetul. Parchetul are dreptul să ridice şi originalele.

Funcţioar: Întrebaţi fetele. De trei ori mi-a zis: ,,de mâine nu mai vii, dacă ai dat ceva!"

Toma Şutru: V-a ameninţat că vă dă afară?

Funcţionar: Da!”

O altă discuţie, de data aceasta între primar şi secretar, confirmă denunţul făcut în dosar de Cristian Borcea, cred procurorii.

„Toma Şutru: A, trăiţi domnu' primar! Păi, vreau să vin până la dumnevoastră, d-aia vă tot căutam, că avem o adresă de la...

Neculai Onţanu: Da.

Toma Şutru: De la Parchet (...) Una este aceea cu Barbu Văcărescu, cu Radu Loredana (...) Şi aia, cu Ionescu Ioan Tudor, unde tot venea ăla.

Neculai Onţanu: Ce prostii!

Toma Şutru: Aia, venea Cristi Borcea toată ziua pe aici.”

La rândul său, avocata Loredana Radu nu a recunoscut declaraţiile, însă a admis că terenul a ajuns la fiica lui Gabriel Oprea la rugămintea fostului ministru.

Domnul Oprea Gabriel avea încredere foarte mare în mine, după cum şi eu am în dumnealui. În contextul acestei relaţii strânse, eu i-am vândut domnului Oprea Gabriel tot ceea ce el a dorit să cumpere de la mine, însă la acest moment, în afară de terenul care face obiectul cauzei, putând indica un teren situat în Voluntari în strada Titu Maiorescu şi un altul în Pipera."

Neculai Onţanu este arestat pentru luare de mită. Şi secretarul general al primăriei,de asemenea arestat, este cercetat tot petnru luare de mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri