Adrian Năstase a fost reabilitat de instanță. Fostul premier are voie să revină în politică

Data publicării:
Adrian Năstase, la o ședință.
Adrian Năstase a fost reabilitat de instanță. Fostul premier are voie să revină în politică. Foto: Inquam Photos / Raul Ștef

Fostul premier Adrian Năstase a fost reabilitat. Decizia instanței de fond, privitoare la cererea sa de reabilitare judecatorească, a rămas definitivă, nefiind contestată de procurori. De acum, fostul președinte al PSD poate să aleagă și să fie ales.

Andreea Georgescu, jurnalist Digi24: Decizia instanței a rămas definitivă după ce procurorii nu au mai contestat o hotărâre luată în primă instanță la Curtea Supremă în urmă cu două săptămâni, o hotărâre prin care se constata realibilitarea, practic ștergerea cazierului fostului premier, condamnat definitiv în două dosare, în 2012 și 2014, la o pedeapsă totală de 4 ani și 6 luni de închisoare.

Adrian Năstase a fost eliberat condiționat pentru că întrunea toate condițiile legale, însă a rămas să curgă termenul pentru interdicțiile impuse ca urmare a condamnării sale – interdicția de a alege, sau de a fi ales. Toate acestea au încetat, după ce instanța a constatat, prin decizia rămasă definitivă astăzi, că termenii impuși prin hotărârea de condamnare s-au scurs.

Este o hotărâre după care fostul premier poate reveni în politică, dacă va dori acest lucru. Într-o postare publicată pe blogul personal, Adrian Năstase scrie că „niciodată nu trebuie să spui NU”, și că rămâne de văzut ce îi va rezerva viitorul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri