Adrian Năstase, activ în mediul online. Cât a fost închis în dosarul „Trofeul calității” posta săptămânal pe blog

Data publicării:
Adrian Nastase iunie 2012 -Mediafax Foto-Andreea Alexandru

La aproape o lună după încarcerare, fostul premier nota pe blogul său: „În 20 iunie, printr-o voinţă superioară voinţei mele, am început un nou capitol de viaţă. Nu ştiu dacă Nietzsche avea dreptate când afirma "ceea ce nu mă omoară, mă face mai puternic."

Pe 7 octombrie 2012, fostul premier explica pe blogul său modul în care se familiarizează cu limbajul de penitenciar: „Am aflat astfel ce înseamnă un "şmen". De exemplu, dacă dai cuiva, pentru a plăti o datorie, un pachet de bancnote în care doar bancnota de deasupra e adevărată, iar în interior sunt numai tăieturi de ziar".

În aceeaşi postare, premierul folosea noul termen învăţat pentru a critica poziţia experţilor europeni, care, în raportul MCV apreciau condamnarea sa ca fiind un succes în lupta anticorupţie: „În minuta sentinţei se arată că am fost condamnat în calitate de preşedinte de partid! Probabil că ştiţi de ce - ca să fie ocolit Parlamentul, care altfel ar fi trebuit să se pronunţe în legătură cu ancheta privitoare la afişele electorale din 2004, anchetă în care figurau cei 972 de martori. Şi cum proba era mare…Oare să nu fi aflat experţii MCV acest lucru sau o fi vorba de un şmen de comunicare?"

Tot prin intermediul blogului personal, fostul premier al României lansa atacuri la adversarii săi politici: „Aici, în penitenciar, am acces preferenţial la pix. Pixul ăsta scrie însă, în mod automat, comentarii împotriva lui Băsescu şi a slugilor sale”.

În ianuarie 2012, Adrian Năstase vorbea despre super-imunitatea parlamentarilor: „Sub guvernarea Năstase a fost eliminată super-imunitatea parlamentarilor, în sensul că ei pot fi urmăriţi penal şi pot fi trimişi în instanţă. Singura super-imunitate care a rămas este cea a preşedintelui Republicii - cea de care se bucură Traian Băsescu, el neputând fi urmărit penal pe perioada mandatului său."

Pe 18 martie 2013, ziua în care Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată, Adrian Năstase a anunţat că se bucură să se reîntoarcă acasă, alături de familie şi de prieteni, şi că, timp de câteva zile, va evita contactul cu presa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri