Adrian Năstase ar putea fi exclus din Baroul București

Data publicării:
Adrian Nastase iunie 2012 resizedbun -Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Aceeaşi măsură se pregăteşte şi pentru alţi condamnaţi în dosare penale, care sunt şi avocaţi, cum sunt cazurile fostului judecător Florin Costiniu şi al fostului senator Cătălin Voicu.

Decizia, care ar putea fi pronunțată în decursul zilei de azi, poate fi contestată. Avocații care fac parte din cvorum au declarat că ședința, care era programată pentru ora 12, este una ordinară.

Aceștia au susținut că nu știu dacă pe lista de discuții se vor afla și cazurile celor trei, Adrian Năstase, Florin Costiniu și Cătălin Voicu, însă dacă se va pune în discuție, vor dezbate pe larg.

Adrian Năstase este, în acest moment, autosuspendat din Baroul București. 

Avocatul Ion Ilie Iordăchescu a spus că, având cvorumul necesar, marţi se va putea lua o decizie cu privire la excluderea din Baroul Bucureşti a lui Adrian Năstase, a fostului şef al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Florin Costiniu, dar şi a fostului senator Cătălin Voicu.

Excluderea celor trei din Baroul Bucureşti trebuia discutată pe 13 august, însă atunci nu a fost întrunit cvorumul necesar pentru a fi luată o decizie.

Conform statutului profesiei de avocat, condamnaţii penali nu mai pot profesa ca avocaţi. "În cazul în care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, potrivit legii", prevede statutul avocaţilor la articolul 58.

Potrivit procedurilor Baroului Bucureşti, după ce sentinţa este motivată, consiliul baroului se reuneşte şi decide dacă avocatul este sau nu exclus. Sentinţa în dosarul "Trofeul calităţii" a fost motivată în noiembrie 2012. De atunci şi până acum, Baroul Bucureşti nu a luat o decizie definitivă privind excluderea lui Năstase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri