Sari la conținut

Adrian Năstase va afla peste două săptămâni dacă va fi eliberat condiționat

Pe 21 august este termenul fixat de instanță pentru judecarea definitivă a contestației  procurorilor la decizia intanței de eliberare condiționată. Adrian Năstase ceruse eliberarea după ce a executat puțin peste o treime din pedeapsa hotărâtă în urma contopirii de către CAB București – 4 ani și 6 luni de închisoare.

Procurorii spun că nu există dovezi temeinice de îndreptare a condamnatului şi că aprecierile comisiei de eliberare condiţionată din penitenciar sunt doar formale.

În contestaţia depusă la Tribunalul Ilfov, anchetatorii spun că lucrările ştiinţifice pe care Adrian Năstase le-a scris în timpul detenţiei şi care au contat atunci când s-a decis eliberarea condiţionată nu sunt atestate.

Procurorii consideră şi că Adrian Năstase a stat prea puţin în închisoare în comparaţie cu infracţiunile de corupţie pe care le-a săvârşit.

Judecătoria Sectorului 4 a aprobat, pe 23 iulie, cererea de eliberare condiţionată a fostului premier, după ce, cu o lună înainte, Curtea de Apel Bucureşti îi adăugase un spor de şase luni de închisoare prin contopirea pedepselor din dosarele Zambaccian şi Trofeul Calităţii.