Adrian Năstase, vizitat de familie. Fiul cel mare al fostului premier nu și-a putut vedea tatăl

Data publicării:
andrei

Dana Năstase şi cei doi copii, Andrei şi Mihnea, au ajuns la Penitenciarul Rahova în jurul orei 9.00. Regulamentul permite însă deţinuţilor să fie vizitaţi doar de două persoane, astfel că Andrei Năstase a aşteptat veştile despre tatăl său în faţa închisorii.

„Sperăm că se simte bine. O să-mi spună şi mie familia mai multe când o să iasă”, spunea Andrei Năstase.

Două ore mai târziu le-a primit. „Am povestit ce a fost acasă. A vorbit mai mult cu Mihnea şi cam asta este tot. Este bine, sănătos”, a spus Dana Năstase.

Este prima vizită din partea familiei pe care fostul premier a primit-o de când a fost reîncarcerat. Mai are dreptul la trei până la terminarea perioadei de carantină.

Între timp, avocaţii vor să iniţieze procedura de contopire a pedepselor primite de fostul premier. Pentru a definitiva strategia de apărare au însă nevoie de motivarea hotărârii Instenţei Supreme.

Fără discuţie, dacă vom declanşa nişte proceduri privind contopirea pedepselor sau alte asemenea lucruri, avem de-a face cu nişte proceduri contradictorii, respectiv Parchet sau alte instituţii ale statului. Principala noastră preocupare la ora actuală este să găsim metodele, mijloacele legale prin care Adrian Năstase să efectueze cât mai putin din pedeapsa care i-a fost aplicată”, a declarat Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Zambaccian, plus cinci ani interzicerea unor drepturi.

Este pentru a doua oară când ajunge în spatele gratiilor, după ce în iunie 2012 a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul Trofeul Calităţii. Nu şi-a ispăşit toată pedeapsa.

A fost pus în libertate, anul trecut, în martie, dupa ce Tribunalul Bucuresti i-a admis cererea de eliberare condiționată.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri