Adrian Sârbu rămâne în arest

Data publicării:
adrian sarbu retinut-1

Instanța supremă a menținut decizia de arestare preventivă dată pe 4 februarie de Curtea de Apel București, notează Agerpres. De asemenea, avocata Liana Petrovici va fi cercetată în continuare sub control judiciar.

Adrian Sârbu a fost reținut săptămâna trecută de procurorii de la Parchetul General, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală (două acte materiale), spălare de bani (două acte materiale) și instigare la delapidare. 

Adrian Sârbu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Potrivit procurorilor, el şi-a forţat subordonaţii să încheie contracte fictive cu firme fantomă, pentru a nu plăti taxe către stat. Procurorii susţin că reţeta de fraudare a bugetului de stat pusă la cale în afacerea Mediafax era clasică şi avea două direcţii.

Mai întâi, spun reprezentanţii Parchetului, bugetul de stat era fraudat prin neplata impozitelor pe salarii. Apoi, firmele implicate în mecanism făceau inginerii financiare pentru a recupera ilegal taxa pe valoarea adaugată.

Pentru a nu plăti impozite pe salariile angajaţiilor, directori din grupul Mediafax înfiinţau, prin interpuşi, firme care, de obicei, nu aveau legătură cu mass-media.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri