Adriean Videanu a fost audiat în dosarul Realitatea Media

Data publicării:
videanu crop

„Am fost solicitat în calitate de martor să dau anumite declarații. Nu știu despre ce e vorba. Singura legătura este că am participat la multe emisiuni”, a spus Adriean Videanu la intrarea în sediul DNA.

Întrebat de jurnaliști, el a declarat că nu a avut intenția de a cumpăra postul de televiziune.

„Business-ul de media nu mă interesează și nu mă pricep. Dacă Realitatea își face un sediu și are nevoie de marmură atunci putem să discutăm”, a adăugat Videanu.

De asemenea, în cursul zilei urmează să ajungă la DNA și alte persoane care și-ar fi exprimat public intenția de a cumpăra Realitatea Media. 

În același dosar în care procurorii cercetează modul în care societatea Realitatea Media, firma care deţine postul Realitatea TV, a intrat în insolvenţă, deputatul PSD Marius Manolache a fost pus sub învinuire. Potrivit procurorilor anticorupţie, Marius Manolache, care este acuzat în calitate de avocat, l-ar fi ajutat pe Liviu Luca, un alt acuzat în acest dosar, să încheie un contract fraudulos. Pe lângă acesta, au mai fost puși sub învinuire Oana Mihaela, cumnata lui Elan Schwartzenberg, omul de afaceri Liviu Luca şi administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea.

Deputatul Marius Manolache a respins acuzaţiile și a precizat că nu a făcut altceva decât să îl reprezinte legal pe Cozmin Gușă la încheierea unui contract de preluare de acțiuni.

În urmă cu două săptămâni, Realitatea Media, societate care administrează postul de ştiri Realitatea TV, a fost pusă sub urmărire penală pentru spălare de bani. Procurorii anticorupţie au mai început urmărirea penală şi pentru alte două societăţi care au fost implicate în vânzarea activelor postului de televiziune. În paralel, corpul de Control al Guvernului a reclamat Realitatea Media la Parchetul General. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri