Adriean Videanu, inculpat în dosarul „Gaze ieftine”

Data publicării:
videanu


Actualizare 11:05. Adriean Videanu a plecat de la sediul DIICOT. El este acum inculpat în acest dosar. 

„Adriean Videanu: Nimic nou, ni s-a adus la cunoştinţă schimbarea încadrării din suspect în inculpat şi s-a pus în mişcare acţiunea penală. Atât vă spun, nimic nou!

Reportr: Veţi fi trimis în judecată?

Adriean Videanu: Întrebaţi-l pe domnul procuror!

Reporter: Cum vi se pare că dvs veţi fi trimis în judecată, iar dl Vosganian, care e în aceeaşi situaţie, nu?

Adriean Videanu: Vă doresc o zi bună, nu comentez nimic decât în faţa domnului procuror şi a instanţei.”


Procurorul șef al DIICOT anunța, la începutul lunii februarie, că dosarul gazelor ieftine este aproape de final. E vorba despre dosarul în care doi foşti miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, sunt acuzaţi că ar fi oferit gaze naturale la preţuri mici unei firme controlate de miliardarul Ioan Niculae.

62 de milioane de euro ar fi prejudiciul în acest caz. Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, e acuzat că ar fi semnat trei memorandumuri prin intermediul cărora ar fi favorizat grupul de firme condus de Ioan Niculae. Practic, susţin procurorii, respectivele ordine ar fi obligat Romgaz să funcţioneze în interesul unor societăţi private, prin livrarea de gaz la preţuri preferenţiale. Nimic mai fals, susţine avocatul lui Adriean Videanu, care susţine că nu există prejudiciu.

Şi în privinţa senatorului Varujan Vosganian, ministru al Economiei înaintea lui Adriean Videanu, suspiciunile DIICOT sunt similare. Acesta nu poate fi însă urmărit penal, pentru că parlamentarii n-au fost de acord cu ridicarea imunităţii în cazul său. În plus, există posibilitatea ca faptele, în cazul său, să se prescrie. 

Ce se va întâmpla, când dl. Varujan Vosganian, de pildă, își va încheia mandatul de senator? a fost întrebat, miercuri, la Digi24, procurorul-șef al DIICOT.

„Vom vedea”, a răspuns Daniel Horodniceanu, „asta depinde de procurorul de caz, dacă sunt suficiente probatorii, Varujan Vosganian totuși nu este cercetat în acest dosar în acest moment, pentru că nu a putut fi începută urmărirea penală (din cauza împotrivirii Parlamentului – n.r.). Vom vedea care va mai fi oportunitatea la acel moment față de dumnealui și dacă faptele ca și prescripție subzistă – ca și prescripție sau nu”, a menționat Daniel Horodniceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri