Afaceri cu ghinion la Primăria Sectorului 1. Mulți dintre cei care au primit contracte fără licitație au probleme cu legea

Data publicării:
andrei chiliman - fb 1 -1

60 de milioane de lei numai în ultimul mandat al lui Andrei Chliman au plecat de la Primăria sectorului 1 fără licitaţie. Banii au fost daţi pe încredere unor firme de construcţie pentru lucrări de asfaltare şi de reabilitare termică a blocurilor. Una dintre firme Palex Construcții Instalații SRL a câștigat 2 milioane de lei.

„Nu suntem noi primii în top. Sunt alte firme care conduc în topul firmelor, în topul clasamentului. Am fost într-un acord cadru”, susține Marinela Stratulat, directorul economic al Palex Construcții Instalații SRL.

De pe urma Palex Construcţii Instalaţii SRL a avut de câştigat şi deputatul Ioan Dumitru. Într-una dintre declaraţiile de avere, el recunoaşte că a primit dividende de 1,5 milioane de lei de la această societate comercială. Deputatul nu a fost de găsit pentru explicaţii.

Şi compania Ziggy Construct a primit contracte prin încredințare directă. Societatea a câștigat patru contracte în sectorul 1, dar numele primarului Andrei Chiliman îi sperie pe angajații firmei.

Reporter: Nimeni nu vrea să vorbească?

Director: Despre ce?

Reporter: E vorba despre contractele pe care le aveți cu Primăria Sectorului 1.

Director: Nu avem purtător de cuvânt. Nu avem pe nimeni.

Reporter: E vorba de numele firmei...

Un alt câștigător de contracte e Straco Group. 16 milioane de lei a virat primăria pentru lucrări primite fără licitație. Alexandru și Traian Horpos, acţionarii firmei, sunt abonați de ani de zile la contracte bănoase cu statul pentru modernizare de drumuri şi construcţie de autostrăzi. Ei sunt acuzaţi de procurori de o evaziune fiscală de 7 milioane de euro. Sunt și alte firme pe lista atribuirilor directe.

Milionarul Florea Deaconu deține compania Delta ACM 93. Firma e cunoscută pentru că se ocupă de construcția magistralei 4 metrou, însă în ultimii ani în conturile firmei au intrat bani și de pe urma reabilitării de blocuri. Nu s-au făcut licitații, ci doar atribuiri directe.

7 milioane de lei au ajuns astfel în conturile lui Florea Deaconu, care are o avere estimată la 127 de milioane de euro.

Și Tehnologica Radion a câştigat două contracte cu Primăria Sectorului 1, fiecare de aproape 1,8 milioane de lei. Astfel de încredințări directe i-au adus probleme penale lui Theodor Berna, patronul societății. Numele omului de afaceri apare în dosarul fostului ministru Darius Vâlcov. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri