Afaceri pe seama morților. Medic audiat pentru mită

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta bun

Un medic al serviciului de Ambulanţă Cluj şi patronul unei firme de pompe funebre sunt acuzaţi că ar fi avut o înţelegere. Medicul ar fi primit bani ca să pună în legătură angajaţii firmei cu rudele pacienţilor pe care nu-i putea salva. 

ACTUALIZARE 12.00. Ofițerii Direcției Generale Anticorupție Cluj au audiat aseară un medic de pe ambulanță și doi reprezentanți ai firmei de pompe funebre. Medicul a fost prins în flagrant în timp primea suma de 600 de lei de la patronul firmei drept răsplată pentru că a fost anunțat când a intervenit un deces. Compania a luat legătura cu familia decedatului pentru a-i oferi un contract de prestări servicii. 

Cele trei persoane anchetate în acest caz au fost plasate sub control judiciar. Ancheta continuă, existând suspiciunea că există și alte persoane implicate. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Medicul și patronul firmei au fost audiați la Parchetul Tribunalului Cluj Napoca, după ce au fost prinși de polițiști în timp ce avea loc schimbul de bani. Doctorul a fost pus sub control judiciar. 

Surse autorizate spun că între ei ar fi existat o înțelegere, astfel încât în momentul în care ambulanța constata un deces, medicul îl anunța pe patronul firmei de pompe funebre. Acesta lua legătura cu rudele persoanei decedate pentru a-şi oferi serviciile de înmormântare.

Surse judiciare spun că suspiciunile ar fi extinse și asupra altor angajați ai Serviciului de Ambulanță din Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri