Afacerile care i-au adus arestarea lui Andrei Hrebenciuc

Data publicării:
TACUT

Tăcut, obosit şi încadrat de mascaţi, fostul playboy de Dorobanţi dă acum socoteală în faţa anchetatorilor. Procurorii spun că Andrei Hrebenciuc a devenit liderul unei reţele formate din Gheorghe Sturdza Paltin, care obţinuse ilegal retrocedarea a 43 de mii de hectare de pădure, Carmen Drăgoi, o femeie de afaceri şi un intermediar.

Un off shore din Cipru, controlat de Carmen Drăgoi, ar fi cumpărat terenul la un preţ de trei ori mai mic decât cel al pieţei. Total, 107 milioane de euro. Pădurea ar fi putut vândută apoi la preţul pieţei, cu peste 300 de milioane, iar o parte substanţială din câştig ar fi intrat în conturile familiei Hrebenciuc.

Societatea care a cumpărat terenul retrocedat ilegal pare o firmă-fantomă. Are adresa în zona de nord a Bucureştiului.

„După cum este trecută pe internet, S.C. Reşedinţa vârstnicilor S.R.L. ar trebui să aibă sediul în acest bloc. În realitate, în niciunul dintre apartamente firma nu există”, transmite reporterul Bogdan Ocnaru.

Reporter: SC Reşedinţa Vărstnicilor SRL.

Paznic: N-am idee de aşa ceva.

Reporter: Pe doamna Drăgoi o ştiţi?

Paznic: Nu!

Reporter: Ion Ionescu, 5 E.

Paznic: 5 E? Nu există 5 E. Ionescu de la Brad este 5, 5 A în stânga, sunt tot firme, 5 B este policlinica.

Afacerea nu s-ar fi putut face fără ajutorul unor oameni cheie. Un administrator de firmă şi doi avocaţi. Cei trei suspecţi nu sunt de negăsit.

În blocul lui Carmen Elisabeta Drăgoi nimeni nu știe nimic.

Locatar: Nu este, nu stă aici. Ce s-a întâmplat? Nu stă aici, stă cu fiică-sa prin Bucureştii noi! E mutată.

Reporter: Cunoaşteţi o anume Carmen Drăgoi?

Firmă vocatură: Da! Dar nu este la acest număr de telefon. Noi suntem societate de avocaţi.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani. Pentru astfel de fapte, fostul iubit al Elenei Băsescu poate primi 10 ani de închisoare. 

Andrei Hrebenciuc şi Paltin Sturdza au fost arestaţi preventiv, vineri dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Citiți și:
Viorel Hrebenciuc, primele declarații după arestarea fiului său: „Ne luptăm în continuare”
DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Interceptări: Dan Bengescu îi spunea lui Andrei Hrebenciuc că prinţul Paul are „o jenă financiară foarte puternică”
Andrei Hrebenciuc - afaceri şi poveşti de dragoste

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri