Află dacă va fi arestat. Viorel Hrebenciuc a fost adus la Înalta Curte de Casație și Justiție

Data publicării:
Viorel Hrebenciuc la DNA Brasov-Mediafax Foto-Robert Frunzescu-4

(VIDEO Viorel Hrebenciuc, scos din sediul DNA Braşov)

ACTUALIZARE 0:10 Viorel Hrebenciuc este audiat de mai bine de două ore. 

DOSARE CONEXATE. DNA a decis ca Viorel Hrebenciuc să fie cercetat de un singur procuror atât în dosarul în care este acuzat de implicare în retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare de pădure, cât şi în cel în care este suspectat că a încercat să iniţieze modificarea unor legi pentru a scăpa de o eventuală condamnare la închisoare. Ancheta va continua la Braşov. 

După cinci ore de audieri la DNA Brașov, Viorel Hrebenciuc a fost dus, marți, direct la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă.

În total, în cele două dosare, Viorel Hrebenciuc este acuzat de şase infracţiuni de corupţie. Anchetatorii cred că printre cele mai grave fapte se numără intervenţiile pe care le-ar fi promis pentru ca Paltin Sturdza, urmaş al familiei Ghica, să primească ilegal o 45 de mii de hectare de pădure. La schimb, spun procurorii, fostul deputat urma să primească 12 mii de hectare din această suprafaţa. Apoi, procurorii îl acuză şi că ar fi încercat să afle dacă este interceptat de DNA. În plus, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să susţină adoptarea unei legi a graţierii şi amnistiei pentru a se asigura că nu va ajunge după gratii în situaţia unei condamnări definitive. 

ACTUALIZARE 19:28 Viorel Hrebenciuc a fost adus la sediul instanței supreme. Este scos din duba Poliției și intră în pasajul subteran pentru a fi dus în sală. Audierea la Înalta Curte de Casație și Justiție este prevăzută în jurul orei 20.00:

ACTUALIZARE 14.47. Viorel Hrebenciuc a fost scos din sediul DNA Braşov şi urcat într-o maşină a Poliţiei.

ACTUALIZARE 13.38. Viorel Hrebenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Braşov.


De ani de zile frica domină România, toate acţiunile noastre sunt paralizate de frică, nimeni nu semnează o hârtie, nimeni nu are iniţiativă, toată lumea are o spaimă celebră.

Eu am demonstrat că nu îmi e frică, ştiu ce am făcut, nu am niciun motiv să nu mă prezint cu inima deschiă în faţa procurorilor DNA. Nici DNA nu e sperietoare pentru cei care n-au greşit prea mult”, a declarat Viorel Hrebenciuc.

HREBENCIUC DEMISIE. Viorel Hrebenciuc, primele declarații: Nu mă răzgândesc, revin în 2016

Întrebat de jurnalişti dacă crede că va fi reţinut, Hrebenciuc a răspuns: „Bineînţeles, sunt pregătit să fiu şi pentru asta”. 

Sunt coincidenţe care s-au întâmplat, dar în niciun caz partidul nu m-a trădat, cum nici eu nu l-am trădat niciodată”, a adăugat el.

Aceasta a fost ultima declaraţie făcută presei de Viorel Hrebenciuc înainte de întâlnirea cu procurorul. După cinci ore, fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a ieşit în cătuşe din sediul DNA Braşov.  

Fostul vicepreședinte al Camerei Deputaților este urmărit penal în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament săptămâna trecută. Cercetat în trei dosare penale, Viorel Hrebenciuc a spus că dorește să nu devină o povară pentru partid și se pune la dispoziția justiției, a explicat atunci Valeriu Zgonea.

Procurorii DNA au cerut Parlamentului încuviințarea arestării preventive în cazul lui Viorel Hrebenciuc și a deputatului Ioan Adam.

Aceștia sunt urmăriți penal pentru implicare într-o rețea de retrocedări ilegale de păduri, potrivit anchetatorilor. În cazul în care cei doi ar fi cercetați în libertate există riscul real al influențării martorilor dar și a altor persoane implicate în această anchetă, având în vedere că până în acest moment procurorii DNA nu au reușit să stabilească ce rol avea fiecare dintre persoanele implicate în acest caz, motivau procurorii cerera de arestare preventivă.

Viorel Hrebenciuc, acuzat de trafic de influenţă. DNA: Ar fi încercat să afle detalii din anchetele care îl vizau şi să iniţieze o nouă lege a amnistiei
Discuții între V. Hrebenciuc și D. Șova despre amnistie și președinția PSD. V. Ponta: „Nu ne spune DNA pe cine să punem șef la partid”
Ion Iliescu: Nu l-aş crede atât de naiv şi de neiniţiat pe Viorel Hrebenciuc
Mediafax: Viorel Hrebenciuc a aflat informaţii din DNA prin intermediul fostului şef al SPP Dumitru Iliescu
C.T.Popescu: Viorel Hrebenciuc este un taliban al corupției, ar corupe și cămilele
IMUNITATE. Cazul Viorel Hrebenciuc intră în discuția Camerei Deputaților
DOSARUL RETROCEDĂRILOR. Săptămână decisivă pentru deputații Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam
DNA: Viorel Hrebenciuc le-a promis prinţilor Paul şi Lia intervenţii pentru obţinerea unor imobile
Viorel Hrebenciuc a fost pus sub învinuire în legătură cu fapte de corupţie din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri