Agent BGS, dosar penal după meciul România-Ungaria

Data publicării:
incidente tribuna meci romania -ungaria- 7073089-Mediafax Foto-Razvan Lupica-1

Firma de pază va fi amendată cu 1.000 de lei, pentru că planul de securitate nu a fost pregătit şi forţele de ordine nu au intervenit. Au fost şi două cazuri particulare, cei doi şefi de dispozitiv ai BGS, unul de la peluza nord, unul de la peluza sud vor primi amenzi de 500 de lei, pentru că s-a trecut de ei cu materiale pirotehnice. Violenţele din timpul meciului au pornit de la peluza nord şi s-au extins la peluza sud.

BGS, firma de securitate care are contract cu Federația Română de Fotbal pentru a asigura paza la Arena Națională, a comunicat care îi este poziția față de incidentele de la meciul de fotbal România – Ungaria. Compania a ales să rezilieze contractul cu FRF începând cu data de 27 octombrie 2014. Apar noi imagini de la inelul trei. Mai mulți suporteri maghiari părăsesc sectorul dedicat lor și sar la bătaie cu suporterii români. În această zonă acționau doar câțiva angajați ai companiei și nu se vede niciun jandarm.

Mai multe incidente au avut loc, sâmbătă seară, înainte şi în timpul meciului România - Ungaria. În timpul partidei, fanii unguri au încercat să se bată cu suporterii români, iar jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit pentru a calma spiritele, angajaţii firmei de pază lovind mai multe persoane, printre care femei şi copii.

Conform Jandarmeriei şi SMURD, aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie, pentru cinci fani s-a dispus sancţiunea de a merge la stadion un an, iar 46 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.

Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei similare a Ungariei, în etapa a doua Grupei F din preliminariile Euro-2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri