Aglomerație la clasele pregătitoare. Elevii vor învăța în două schimburi 

Data publicării:
Clasa pregatitoare

La Şcoala 146 din Capitală, de lângă Academia Militară, în anul şcolar viitor este spaţiu doar pentru două clase pregătitoare. Pe cele 50 de locuri s-au înscris însă 136 de copii, majoritatea cu viză de flotant. Aşa că şcoala a decis să mai facă loc pentru două clase, ca să nu trimită copiii în alte şcoli, pentru redistribuire.

Avem clase cu 30 până la 38 de copii, ori în acest caz nu mai putem vorbi foarte mult de calitate”, a declarat Petre Crașoveanu, directorul Școlii 146.

Am fost nevoiţi să aprobăm ca două dintre clase, deşi nu este pedagogic, să funcţioneze după-amiază”, explică Daniel Mălăele, inspector şcolar general adjunct.

Profesorii spun că supraaglomerearea claselor și programul în două schimburi frustrează elevii.  

Este o problemă atunci când doresc să iasă la tablă şi nu reuşesc decât jumătate din ei în timpul unei ore, sau chiar mai puţin”, explică Daniela Mihăilă, profesor în învățământul primar.

Ca să facă loc pentru clasele suplimentare, directorul școlii a fost nevoit să desfiinţeze toate laboratoarele: de fizică, de biologie sau de chimie.

Sunt însă şi şcoli care îşi planificaseră două clase, dar la care abia dacă şi-au depus dosarele 15 elevi.

Conform procedurilor, învăţătorii din şcolile mai puţin solicitate vor fi transferaţi la unităţile de învăţământ unde s-au creat clase în plus.

Inspectorii şcolari din Capitală estimează că mai sunt cel puţin 600 de copii încă neînscrişi în clasa pregătitoare, care vor apărea în şcoli până la toamnă. Pentru ei, înscierea se va face direct la inspectorat şi vor fi trimişi acolo unde mai sunt locuri libere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri