Alexander Adamescu, arestat la o conferinţă despre abuzurile autorităţilor române privind arestarea

Data publicării:
alexander adamescu

 

Alexander Adamescu a fost prins de poliţiştii din Londra, luni, în jurul orei 18.00, în zona Norfolk Place, în baza unei informaţii date de Poliţia Română. Luni seară, Alexander Adamescu a fost reţinut pentru a fi predat autorităţilor române, spun sursele.

Acestea au precizat că Alexander Adamescu, care are cetăţenie română şi germană, participa la o întâlnire la care a fost prezentat ca cetăţean german, iar discuţiile erau despre „abuzurile autorităţilor române pe seama mandatelor de arestare preventivă”.

Alexander Adamescu era căutat de autorităţile române după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei britanice, Bogdan-Alexander Adamescu, în vârstă de 38 de ani, de naţionalitate română, cu rezidenţă în Monaco, a fost arestat luni de ofiţeri ai Unităţii pentru Extrădări a Poliţiei Metropolitane.

Alexander Adamescu a fost arestat în baza unui mandat european de arestare, el fiind căutat în România pentru acuzaţii de corupţie.

El va fi prezentat marţi în faţa magistraţilor Tribunalului din Westminster, a precizat Poliţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri