Sari la conținut
News Alert

Alexandru Vişinescu, în faţa acuzaţiei de crime împotriva umanităţii. Anchetele în cazul său şi al lui Ion Ficior, aproape de final

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, a mers din nou miercuri la Parchetul General. El este acuzat de genocid, dar procurorii intenţionează să modifice acuzaţiile. Odată cu schimbările operate în Codul Penal, şi încadrarea juridică a faptelor de care acesta este acuzat este diferită.

Potrivit noului Cod Penal, faptele pentru care este cercetat Alexandru Vişinescu de Parchet încă din luna septembrie se încadrează la crime împotriva umanităţii. Fostul comandant al Penitenciarului de la Râmnicu Sărat merge la Parchetul General tocmai pentru a i se aduce la cunoştinţă această modificare.

Aceeaşi măsură va fi luată şi în cazul fostului comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, Ion Ficior, care este aşteptat la Parchet joi.

Procurorii se pregătesc să finalizeze anchetele care îi privesc pe cei doi comandanţi, primii din cei 35 de torţionari despre care specialiştii de la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului spun că au strâns suficiente probe pentru a sesiza procurorii.