Alin Simota, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă

Data actualizării: Data publicării:
alin simota fb

Omul de afaceri Alin Simona, care este și fost consilier judeţean și vicepreședinte al PNL Hunedoara, precum și finanţator al clubului Jiul din Petroşani, a fost condamnat miercuri de Tribunalul Hunedoara la 6 ani şi 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate şi şantaj.

alin simota fb
Sursă foto: Facebook

Pentru fapte similare, în acelaşi proces a mai fost condamnat Cristian Litera, fost bodyguard al lui Simota, care a primit 9 ani şi 10 luni de închisoare, şi Cătălin Pitican, membru al aceleaşi grupări, pentru care instanţa a stabilit o pedeapsă de 7 ani de închisoare. 

Alte şase persoane, între care se numără fosta soţie a lui Simota şi un fost poliţist, au primit diverse condamnări la închisoare cu suspendare. 

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Citiți și: Mai sperie pe cineva scenariul suspendării lui Iohannis?

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Alba Iulia, care au arătat că gruparea infracţională era organizată „pe paliere de comandă şi execuţie” şi era specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelăciune. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT din anul 2013, la solicitarea fostului om de afaceri, membrii grupului infracţional au executat mai multe acte de violenţă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se aflau datornici de la care Simota avea de recuperat bani sau pentru care aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii. 

Fostul om de afaceri Alin Simota a fost consilier judeţean în Hunedoara, în perioada anilor 2008-2012, iar în anul 2008 a candidat la funcţia de primar al municipiului Petroşani.

La sfârșitul lunii trecute, omul de afaceri, dat în urmărire internaţională la începutul anului 2016, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră de la Aeroportul Otopeni, la controlul vamal. Potrivit magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara, afaceristul trebuia să termine o condamnare de doi ani de închisoare, dată în 2014. În toată această perioadă, Alin Simona a fost în Dubai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri