Alina Bica, acuzată că făcea presiuni. "Cum pot să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?"

Data publicării:
alina bica alta captura-1

În documentul procurorilor se face referire la o anumită "Elena" pe care Alina Bica se ferea să o supere. Raportul aminteşte de decembrie 2011, o perioadă în care, potrivit unui martor, Alina Bica, în calitate de membru al comisiei de despăgubiri ANRP, încerca să facă presiuni asupra colegilor săi pentru a rezolva anumite dosare, care aveau în spate nume politice.

„În biroul de la ANRP, s-a aflat inculpata Bica Alina Mihaela care era foarte nervoasă şi speriată, încercând să convingă pe cei din ANRP să convoace mai repede comisia. În cadrul acestei discuţii Bica Alina Mihaela a făcut mai multe reproşuri, având următoarea remarcă „cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?", susţinând totodată că datorită acestui fapt, de neconvocare a comisiei, va suferi ea personal repercusiuni, respectiv că „îi vor rupe capul alţii", se arată în referatul DNA. .

Un alt nume care apare în referatul procurorilor este cel al omului de afaceri, Ovidiu Tender. Alina Bica, pe atunci şefa DIICOT, ar fi intervenit pentru a-l ajuta să obţină o sentinţă favorabilă într-un dosar pe care-l întocmise chiar ea.

„Pentru a avea certitudinea şi a se asigura că dispoziţia sa abuzivă, flagrant nelegală, va fi executată de către procurorii din subordine, i-a determinat să încheie un document scris, un proces verbal să-şi asume prin semnătură că vor proceda conform celor dispuse de Bica Alina Mihaela. Deşi i s-a spus de către procurori că trebuie să lase instanţa de judecată să decidă, replica Alinei Bica a fost către procuror: „Nu eşti de acord cu mine?", se mai arată în referatul procurorilor DNA.

În cazul lui Ovidiu Tender, presiuni a făcut şi un consilier al fostei şefe DIICOT, care le-a transmis magistraţilor că "sunt prea mici pentru a se pune cu alţii".

Procurorii mai arată în referat că Alina Bica "a subordonat instituţia pe care o conducea pentru a-l ajuta pe Adriean Videanu în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu, în calitate de ministru al Economiei.

„Odată cu numirea la conducerea instituţiei publice, Bica Alina Mihaela a subordonat instituţia, interesului inculpatului (n.r. - Adriean Videanu ) în acel dosar. În acest scop a dispus procurorilor să pună concluzii contrare gravităţii faptelor dovedite prin probe”, potrivit documentului întocmit de procurori.

Potrivit raportului, atât Alina Bica şi consilierul acesteia Ionuţ Mihăilescu, dar şi Dorin Cocoş - al cărui nume apare în dosar - au negat acuzaţiile procurorilor. De asemenea, Adriean Videanu şi fiul lui Dorin Cocoş au refuzat să facă declaraţii în cadrul anchetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...