Alina Bica, audiată la DNA

Data publicării:
ALINA BICA INQUAMPHOTOS

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alina Bica este implicată în două din cele cinci dosare „ANRP”.

Primul dosar de despăgubiri a intrat în faza de judecată în 2015. Cazul în care a fost arestată fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a scos la iveală rețeta.

Terenul din centrul scandalului care a trimis-o pe Alina Bica în judecată este situat în Parcul Plumbuita. Vechiul amplasament al Fabricii de cărămidă şi de sobe de teracotă, care aparținea Familiei Sinigallia, nu a putut fi retrocedat în natură, pe motiv ca terenul a devenit parte a domeniului public al statului.

Moștenitorii nu au reușit să răzbată birocrația, așa că i-au vândut drepturile litigioase omului de afaceri Gheorghe Stelian. Bun prieten al lui Dorin Cocoș, i-a cerut acestuia ajutorul. Care l-a obținut, în urma unor discuții cu fostul vicepreședinte al ANRP, Sergiu Diacomatu, așa cum cei doi au recunoscut în fața instanței.

În cel de-al doilea dosarfosta şefă a DIICOT şi foştii membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu peste 61 de milioane de euro prin supraevaluarea unui teren al omului de afaceri Stelian Gheorghe. De altfel, la audieri, Dorin și Alin Cocoș și-au recunoscut vina.

Dorin Cocoş a povestit magistraţilor Instanţei Supreme cum a împărţit banii primiţi de la omul de afaceri Stelian Gheorghe. Principalii beneficiari ai mitei ar fi fost fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, şi adjunctul ei, Sergiu Diacomatu.

Și fostul consilier al Alinei Bica, Florin Mihăilescu, a recunoscut toate acuzaţiile ce i se aduc.

Alina Bica mai este implicată într-un al treilea proces. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este implicat şi omul de afaceri Horia Simu. Acesta i-ar fi dat mită Alinei Bica 17.500 de euro pentru ca un dosar să îi fie soluţionat favorabil de către parchetul antimafia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri