Alina Bica: Poate brevetez o nouă metodă – semnați ca să ajungeți infractor

Data publicării:
alina bica 3

Procurorii DNA au cerut pedepse maxime pentru fosta şefă DIICOT, Alina Bica, şi fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, la ultimul termen al procesului de corupţie în care aceştia sunt judecaţi.

Acuzaţiile sunt de abuz şi complicitate la abuz în serviciu, iar asta înseamnă că pedepsele pot merge până la şapte ani de închisoare.

Alina Bica e suspectată că l-ar fi ajutat pe Adrian Videanu să scape de un sechestru care i-a fost impus în dosarul „Gaze ieftine”, instrumentat de DIICOT.

Tot fosta şefă a instituţiei antimafia l-ar fi favorizat şi pe omul de afaceri Ovidiu Tender, de asemenea anchetat de parchetul antimafia. Judecătorii Curţii Supreme vor da o primă sentinţă pe 29 noiembrie.

„După povestea pe care au livrat-o domnii de la DNA, cred că sunt cel mai prost infractor din România, dacă sunt singurul care şi-a asumat activităţile infracţionale, semnând documente şi expunându-le public”, a declarat Alina Bica. „Poate brevetez o nouă metodă: semnaţi ca să ajungeţi infractor”, a declarat fostul procuror-şef al DIICOT.

Şi fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, îşi susţine nevinovăţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri