Sari la conținut

Alina Bica rămâne în Costa Rica. A lipsit la un nou termen de judecată

Curtea Supremă judecă un nou termen în dosarul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, aflată acum în Costa Rica. Avocatul ei ar putea să depună noi documente medicale, după ce la ultima înfăţişare a susţinut că starea de sănătate nu îi permite Alinei Bica să revină în România.

La începutul ședinței de judecată, președintele completului l-a întrebat pe apărătorul Alinei Bica dacă are informații noi despre clienta lui. Acesta a spus că situația este aceeași, așa că dezbaterile au continuat în legătură cu un alt inculpat din dosar care este reaudiat la acest termen de judecată.

De asemenea sunt ascultate o serie de înregistrări telefonice și urmează ca instanța să decidă un nou termen pentru a discuta alte solicitări ale avocaților legate de expertiza făcută în acest dosar în legătură cu prejudiciul reținut de procurori, aproximativ 60 de milioane de euro pentru o despăgubire acordată în urmă cu mai mulți ani de comisia din care la vremea respectivă făcea parte și Alina Bica, judecată în acest dosar pentru abuz în serviciu.