Amânare la pronunțarea din „Dosarul Poșta”

Data publicării:
20112012 20m 20posta 201-34327

Actualizare 15.10. Instanţa supremă a amânat marţi, pentru 27 noiembrie, pronunţarea sentinţei în dosarul Poşta Română, în care sunt judecaţi foştii miniştri Zsolt Nagy şi Tudor Chiuariu, precum şi fostul şef al Poştei Române Dan Mihai Toader, pentru abuz în serviciu privind înstrăinarea unui teren din Calea Victoriei.

Instanța supremă urma să pronunțe astăzi o primă decizie în acest dosar.

Procurorii DNA i-au trimis pe cei doi foști miniștri, Tudor Chiuariu și Zsolt Nagy, sub acuzația de abuz în serviciu.

Ei ar fi avizat și elaborat în mod nelegal un poriect de hotărâre de Guvern care prevedea trecerea unui teren al Poștei Române din domeniul public al statului în cel privat, pentru ca ulterior să poată fi vândut.

Astfel, estimează oamenii legii, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu mai bine de opt milioane de euro.

Procurorii au cerut la ultimul termen al acestui proces o condamnare la închisoare cu executare pentru cei doi foști miniștri, dar și pentru fosta conducere a Poștei Române, de asemenea trimisă în judecată în acest dosar.

În plus, s-a cerut ca toți cei acuzați să plătească bugetului de stat sume de bani pentru a acoperi prejudiciul creat bugetului de stat.

În septembrie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Szolt Nagy, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada decembrie 2004 – iunie 2007 şi faţă de Tudor Chiuariu, ministrul Justiţiei, ambii pentru săvârşirea infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie, şi anume abuz în serviciu contra intereselor publice având ca urmare obţinerea unui avantaj patrimonial pentru altul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri