Ambasadorul Canadei: DNA se confruntă cu circumstanţe dificile

Data publicării:
DNA (2)

Procurorul şef al DNA s-a întâlnit cu ambasadorul Canadei care i-a dat asigurări că ţara sa va sprijini, prin orice mijloace, activitatea parchetului anticorupţie. „DNA are un rol esenţial pentru România”, a spus Kevin Hamilton, conform unui comunicat transmis de Ambasada Canadei. Diplomatul a mai spus şi că ţara sa va continua să manifeste un „interes activ” faţă de lupta împotriva corupţiei din România.

DNA (2)

Comunicatul Ambasadei Canadei:

Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România, s-a întâlnit joi cu doamna Laura Codruţa Kovesi, Procurorul Şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru a discuta despre rolul esenţial al DNA în promovarea statului de drept în România.

"În cadrul unei întâlniri foarte productive, am analizat modalitățile prin care Canada poate sprijini activitatea DNA, inclusiv prin furnizarea de expertiză tehnică și juridică", a declarat ambasadorul Hamilton.

"În orice societate democratică, cetăţenii se bazează pe existenţa unor instituții de încredere care protejează statul de drept și care lucrează pentru a se asigura că persoanele publice care se angajează în practici corupte sunt trase la răspundere. În acest sens, DNA are un rol esenţial pentru România."

"Sunt încurajat de progresul înregistrat de DNA, în ciuda circumstanțelor dificile cu care se confruntă și a unei rezistențe active din partea unora" a continuat Ambasadorul Hamilton.

"Rapoartele emise în ultimele zile de către Transparency International și Comisia Europeană arată îmbunătățiri semnificative înregistrate pe parcursul anului trecut. Canada speră și se așteaptă ca această tendință să continue".

Ambasadorul a dat asigurări Procurorului Şef al DNA că, în calitate de prieten, partener și aliat al României, Canada va continua să manifeste un interes activ faţă de activitatea DNA și faţă de lupta împotriva corupției în această țară.

"Românii merită integritate sporită din partea instituțiilor, a funcționarilor publici și din partea reprezentanților lor aleși," a conchis Ambasadorul Hamilton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri