Ambasadorul Marii Britanii s-a întâlnit cu şefa DNA

Data publicării:
PAUL BRUMMELL (2)

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti Paul Brummell a discutat, luni, cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre lupta anticorupţie.

„M-am întâlnit cu Doamna Procuror Şef DNA pentru a discuta despre importanţa luptei anticorupţie”, a scris Brummell pe Twitter.

Întâlnirea are loc în contextul în care Curtea Constituţională a decis că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să emită decretul de revocare a şefei DNA, conform solicitării ministrului Justiţiei. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, însă nu există un termen în care şeful statului trebuie să se conformeze acestei decizii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineaţă, legat de decizia pe care Klaus Iohannis ar urma să o ia privind revocarea din funcţie a şefei DNA, că a înţeles că preşedintele va citi motivarea Curţii Constituţionale „până va înţelege”.

El a reiterat că decizia CCR produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial şi şi-a exprimat „aceeaşi convingere” că şeful statului „îşi va îndeplini obligaţiile”.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri