Avertismentul ambasadorului SUA: Slăbirea legislaţiei anticorupție expune România amenințărilor Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
hans klemm
Foto: Agerpres

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a lansat un avertisment autorităților de la București, pe fondul discuțiilor despre modificarea legilor Justiției.

HANS KLEMM agerpres_8611820
Hans Klemm / FOTO: Agerpres

„Noi credem că slăbirea legislaţiei care vă permite să aveţi un sistem judiciar independent şi să lansaţi o luptă puternică împotriva corupţiei subminează şi rezistenţa naţională şi poate expune România la ameninţări venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei. Corupţia este o scenă pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundaţia unui stat rezistent”, a spus Hans Klemm, la o discuție avută cu jurnaliștii săptămâna aceasta, la Târgu Mureș.

„În plus, România devine recunoscută în regiune pentru eforturile sale de a lupta împotriva corupţiei, de respectare strictă a statului de drept şi de asigurare a unui sistem judiciar independent. Ţări precum Macedonia, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria şi altele, vin la Bucureşti pentru a afla despre măsurile luate de România în lupta împotriva corupţiei şi de consolidare a statului de drept. În consecinţă, este foarte îngrijorător, avem îngrijorări profunde atunci când vedem eforturi, acum în Parlament, de a submina tot ceea ce a realizat România în ultimii 15-20 de ani în construirea acestor instituţii. Şi da, aşa cum am încercat să explic în discursul pe care l-am susţinut ieri la Universitatea „Babeş-Bolyai”, noi credem cu tărie că respectarea statului de drept, existenţa unui sistem judiciar independent, lupta împotriva corupţiei au impact asupra securităţii naţionale, contribuie la rezistenţa statului, a guvernării”, a adăugat ambasadorul american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri