Ameninţări la nivel înalt. Plângeri împotriva mai multor politicieni și oameni de afaceri

Data publicării:
santaj telefon

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu se lăuda în urmă cu trei ani cu puterea şi cu influenţa pe care o are. Atunci, încerca să-l intimideze pe tânărul om de afaceri şi fost asociat Sebastian Ghiţă.

Discuție între Sorin Ovidiu Vîntu și Sebastian Ghiță (aprilie 2011:

S. Vîntu: Prietenu' tău Magureanu îți poate confirma că mi-a dat OK-ul sa împușc rakeții care vor să... pe teritoriul României.

S. Ghiță: Nu-l cunosc!

S. Vîntu: Și că am împușcat sute, nu zeci!

S. Ghiță: L-am vazut doar odată, la ziua lu'…

S. Vîntu: Și când spun împușcat, mă refer la propriu! Aici discut clar, nu mă tem că ai ceva pă' tine, ma doare'n...

S. Vîntu: Inițial, pe cuvântul meu că am vrut să îți administrez lecția maximă!

S. Ghi?a: Să mă îngropați?

S- Vîntu: Și să dau o lecție tuturor care îndrăznesc…

S. Vîntu: Să mă îngropați?

Totul a fost, însa, înregistrat. Iar discuția de câteva minute a fost probă suficientă pentru judecători să-l trimită după gratii pe Sorin Ovidiu Vîntu. De atunci, amenințările între oamenii influenți și cu funcții înalte au început sa fie tot mai dese. În cel mai recent caz, cel amenințat de Sorin Ovidiu Vîntu, Sebastian Ghiță, l-ar fi amenințat la rândul său pe colegul social democrat Robert Negoiță. Primarul sectorul 3 al Capitalei l-a reclamat imediat procurorilor.

M-a sunat şi m-a ameninţat într-un mod josnic şi ruşinos. M-a ameninţat cu moartea. Mi-a spus: te termin. Ai intrat pe mâna mea, mori de mâna mea, nu te mai las”, a spus Robert Negoiță”.

Nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă, nici direct şi nici la telefon, de foarte multe zile. Nu am avut niciodată legături de nici un fel. Ori a visat urât, ori l-a păcălit cineva la telefon”, a fost recția lui Sebastian Ghiță.

Presupusa convorbire dintre cei doi colegi de partid nu fost însă înregistrată, aşa că va fi foarte greu de dovedit acuzaţii. Totuşi, procurorii au început urmărirea penală faţă de fapta în sine.

Ameninţat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu ar fi fost şi Rudel Obreja. Fostul şef al Federaţiei Române de Box a făcut dezvăluirea în timp ce mergea spre sala de judecată cu câtuşele la mâini. Era arestat într-un dosar de corupţie.

N-am luat niciun leu. e o înscenare. A spus că-mi ia gâtul cu moldovenii lui”, a spus el despre Sorin Ovidiu Vîntu.

Ameninţări au primit şi judecătorii Curţii Constituţionale. Aspazia Cojocaru a fost ameninţată cu moartea de un deţinut. Bărbatul, considerat extrem de periculos, a trimis un bilet în care îi spunea judecătoarei că va avea soarta Elodiei Ghinescu.

Astfel de mesaje ar fi primit şi liderii sindicatelor poliţiştilor. Dumitru Coarnă a reclamat oamenilor legii faptul că o persoană necunoscută îi trimite sms-uri explicite cu modul în care îşi va găsi sfârşitul.

„Moartea cu epoleți vine de nu ştiu unde. În text este pomenit şi numele ministrului Gabriel Oprea. Mesajele continuă, ceva cu împuşcat în cap, sunt lucruri foarte periculoase”, spune sindicalistul.

Și Mihail Vlasov, arestat la domiciliu pentru corupţie, ar trimite mesaje ameninţătoare. El este acuzat de DNA că l-ar fi atenţionat pe succesorul său la şefia Camerei de Comerţ să nu mai colaboreze cu procurorii anticorupţie şi să dea informaţii despre presupusele sale fapte ilegale.

Pâna acum, niciun presupus ameninţător nu şi-a dus planul până la capăt. În România se pedepseşte şi intenţia. Unii probabil că vor fi cercetaţi penal, alţii au fost deja condamnaţi la închisoare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri