Ana Birchall a venit la CSM: Mă deranjează ce s-a discutat în spaţiul public. Particip ca membru de drept

Data actualizării: Data publicării:
ANA_BIRCHALL_170131_MAE_DARA_MURPHY_02_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a declarat luni la sediul CSM că o deranjează discuțiile din spațiul public în privința prezenței sale la plenul Consiliului. Ea a subliniat că ministrul Justiției participă la şedinţele CSM în calitate de membru de drept.

„În primul rând, cine v-a dat informații, ar trebui să îi fie puțin rușine (că nu se va prezenta la plenul CSM, n.r.). Pe mine mă deranjează ce s-a discutat în spatiul public și ma aștept ca asemenea practici să înceteze. Conform Constituției, ministrul Justiției este membru de drept în CSM și aștept să mi se permită să îmi exercit acest drept, conform Constituției”, a declarat Ana Birchall, la sosirea la sediul CSM.

Întrebată dacă se aşteaptă să fie o ţedinţă cu scântei, Ana Birchall a răspuns: „La prima ședință la care am participat erau tensiuni. Eu îmi exprim speranța că, dacă nu astăzi, în timp, să se poată ajunge la o normalitate astfel încât CSM să asigure ce îi spune Constituția”.

Ana Birchall, ministrul Justiției, a transmis public săptămâna trecută că a anunțat conducerea CSM că nu a putut participa la plen deoarece tot atunci aveau loc activități la Guvern.

Plenul CSM are, luni, pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), concurs la care procurorul Adina Florea a obținut punctajul cel mai mare.

"Se anunţă o şedinţă cu scântei azi la CSM", a declarat luni dimineaţă procurorul general Bogdan Licu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri