Ana Birchall, despre permisia lui L. Dragnea: Recompensa se acordă conform legii. În acest caz, am cerut imediat o informare de la ANP

Data actualizării: Data publicării:
dragnea in drum spre politie foto alex costache facebook
Foto: Alex Costache

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, luni dimineața, în legătură cu permisia acordată lui Liviu Dragnea, că a cerut o informare din partea ANP. „Recompensa de 24 de ore este acordată conform legii, dar în urma discuțiilor apărute în spațiul public, eu am vorbit imediat cu directorul ANP”.

„Recompensa de 24 de ore este acordată conform legii, dar în urma discuțiilor apărute în spațiul public, eu am vorbit imediat cu directorul ANP și l-am rugat să îmi facă o informare. Aștept această informare. Când o să o primesc o să o comunic”, a spus Ana Birchall.

Ministrul a fost întrebat dacă nu ar fi trebuit să intervină înainte de acordarea permisiei fostului lider PSD, Ana Birchall afirmând însă că ministrul Justiției nu face parte din nicio comisie.

„Cine critică poate citește și legea și regulamentele. Ministrul Justiției nu are nicio prerogativă, nu face parte din nicio comisie care să acorde sau nu anumite recompense. Dar cred că este obligația ministrului Justiției ca atunci când sunt semne de întrebare în spațiul public să încerce să lămurească acest lucru. Am încercat să discut cu directorul ANP, să solicit normal o informare să îmi explice ce s-a întâmplat. Vă garantez că ministrul Justiției nu are nicio treabă cu acordarea sau neacordarea unor recompense. Este treaba ANP-ului împreună cu penitenciarele respective”, a mai spus Birchall.

Ministrul Justiției a declarat duminică pentru Digi24.ro că a vorbit cu directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor căruia i-a solicitat o informare completă în regim de urgență.

În urma acestei solicitări, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

Redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri