Ancheta Colectiv | Audierea martorilor din club s-a încheiat

Data publicării:
foto logo colectiv club imagine colectiv ro-2

Cristian Popescu Piedone a încercat să îi convingă pe judecători că a semnat „ca primarul” autorizaţiile pentru funcţionarea clubului Colectiv. Şi a reuşit. Între timp, poliţiştii au audiat cei 200 de supravieţuitori care au putut să dea declaraţii.

Am văzut exact cum a luat foc tavanul instant, dar am ieşit.”, spune un martor. Un alt supraviețuitor povestește: „Am fost prins exact în uşă, au călcat câţiva pe mine şi apoi au început să cadă pe mine toţi”.

Peste 60 de oameni care erau în club când a izbucnit incendiul au depus plangeri penale pentru vătamare corporală. Lor li se adaugă cei peste 100 care sunt acum internaţi. Mulţi vor să ceară daune morale celor pe care judecătorii îi vor găsi vinovaţi.

Greşeala a fost că acolo era o singură ușă, o singură ieşire. Nu are logică”, spune un tânăr.

11 suspecţi au fost arestaţi după incendiul din clubul Colectiv. Primarul demisionar de la sectorul 4, angajaţi de la primăria sectorului 4, inspectori de la Situaţii de Urgenţă, patronii firmei pirotehnice şi un angajat al acestora. Au fost total iresponsabili, consideră judecătorii care i-au trimis după gratii.

„Inculpatul Zaharia Viorel, prin modalitatea evident iresponsabilă de acţiune cu ocazia montării mijloacelor pirotehnice, a creat un pericol extrem de ridicat pentru siguranţa persoanelor. (...) Acest inculpat trebuie exclus măcar temporar din societate”, se arată într-un document al Judecătoriei sectorului 4.

Şi șefii celui care a instalat jocurile de artificii la clubul Colectiv sunt consideraţi pericol social.

„Presupusa activitate de îngreunare a anchetei penale, de distrugere şi modificare de probe reflectă o atitudine nu numai iresponsabilă, dar şi extrem de periculoasă.”, se mai precizează în document. 

Patronii firmei de efecte speciale şi angajatul lor cer să fie eliberaţi însă din arest.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri