Ancheta DNA la Ministerul Educaţiei a pornit de la un denunţ

Data publicării:
Sigla noua DNA - Directia Nationala Anticoruptie - Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-5

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au primitun denunţ din partea unei persoane care avertiza că peste 18 milioane de lei au fost cheltuiţi fără acoperire. Banii proveneau în proporţie de 90% de la Uniunea Europeană şi erau pentru implementarea a două proiecte. Primul, dedicat copiilor din comunităţile defavorizate, iar cel de-al doilea îşi propunea să reducă abandonul şcolar.

Anchetatorii au suspiciuni că angajaţii Ministerului Educaţiei ar fi vrut să îşi acopere urmele. Unul dintre funcţionari ar fi încercat să fugă cu două laptopuri în care erau date despre proiectele luate la puricat. Procurorii au ridicat însă toate actele.

Documentele vizează o serie de proiecte care s-au desfăşurat în perioada 2008-2011, unele cu extensie până în 2012. Proiectele respective sunt finalizate, unele din ele având cereri de rambursare toate finalizate, altele având cererea de rambursare respinsă de organismul intermediar şi atunci echipa de management trebuia să retrimită documentele în forma solicitată de finanţator. Nu e dispusa niciun fel de urmarire împotriva unei persoane”, a declarat Gabriel Ispas, secretar general adjunct in ministerul Educatiei.

Ministerul Educaţie a transmis că va colabora cu procurorii DNA: „Având în vedere cercetările pe care procurorii DNA le efectuează în legătură cu proiectele POSDRU din perioada 2009-2010, Ministerul Educaţiei Naţionale îşi manifestă întreaga deschidere şi cooperare cu anchetatorii, în vederea clarificării întregii situaţii şi descoperirii eventualelor nereguli înregistrate în activitatea din trecut a instituţiei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri