Anchetă DNA la UNPR

Data publicării:
OPREA

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în decembrie la sediul UNPR. Anchetatorii fac cercetări într-un dosar privind modul cum au fost cheltuite sume de bani pe care le-ar fi strâns pentru sinistrați. Există suspiciuni că acestea ar fi fost cheltuite pentru partid.

Într-un comunicat de presă UNPR afirmă că DNA a solicitat documente privind modul de constituire a Fondului „Solidaritatea” şi destinaţia finală a sumelor încasate în acest cont.

„În mai 2010, UNPR a anunţat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară. UNPR a lansat, la acel moment, o invitaţie către politicieni, parlamentari, agenţi economici şi către toţi cei care doreau să contribuie, să facă donaţii în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donaţii în cont, din veniturile personale. Ulterior, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelaşi scop – diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12.10.2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donaţii cu această destinaţie. UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate”, se arată în documentul partidului.

UNPR nu a făcut public suma de bani strânsă în această campanie. Pe de altă parte, până la această oră nu a fost pusă sub acuzare nicio persoană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri